نحوه رفتار با کارکنان : چگونگی و نحوه برخورد با کارمندان

نحوه رفتار با کارکنان

نحوه رفتار با کارکنان سوالی است که ذهن مدیران بسیاری را به خود مشغول کرده است. چگونگی و نحوه برخورد با کارمندان یکی از اساسی ترین دغدغه های مدیران است. چرا که امروزه مدیران این موضوع را متوجه شده اند که بخشی از مشکلات عملکردی و رفتاری ، بی انگیزه گی کارمندان ناشی از عدم رفتار مناسب با کارکنان و نداشتن مهارت در برخورد با کارمندان است.

 آموزش و یادگیری نحوه رفتار با کارکنان از حیاتی ترین مهارتهای فردی مدیر است.

در مطلب قبلی هفت گام اساسی در برقراری ارتباط موثر با کارکنان را بیان کردیم. در این مطلب قصد داریم این موضوع را تکمیل تر کنیم و هفت گام اساسی در مورد نحوه رفتار با کارکنان و چگونگی و نحوه برخورد با کارمندان خدمت شما بیان می کنیم.

 

هفت نکته اساسی در نحوه رفتار با کارکنان

  1. مراقب لحن بیان خود باشید

یادتان باشد فقط آنچه می گویید از طرف کارمندان شما دریافت نمی شود بلکه چگونگی بیان و لحن بیان اثرات بسیار بیشتری از خود کلمات دارد. هرگز با لحن بی ادبانه با کارمندان صحبت نکنید و البته با لحن چاپلوسانه هم با مدیران خود صحبت نکنید.
لحن بیان را همه می فهمند و رازهای نهفته در آن را به خوبی درک می کنند. چون همه ی ما یک رادار درونی داریم.

 اگر با کارمندانی سروکار دارید که برقراری ارتباط با انان سخت است، آرام باشید و به چشمان آنها برای یافتن نشانه هایی از عدم اطمینان بنگرید و مطمئن شوید که انها حرف شما را فهمیده اند. چون مشکل بزرگ رفتار با کارکنان عدم توانایی در انتقال مطلب توسط مدیر است. بنابراین در نحوه برخورد با کارکنان حتما مراقب لحن بیان خود باشید.

نحوه رفتار و برخورد با کارکنان

  1. مهارت های محاوره ای را تمرین کنید

در ارتباطات خود با کارمندان ازآنان سوال بپرسید، به پاسخ های آنان با اشتیاق گوش کنید، سعی کنید تا حد ممکن از تکیه کلام هایی مانند “میدونی” ، “اساسا” ، “در واقع” و امثال اینها کمتر استفاده کنید. انها اطلاعات غیر ضروری هستند و باعث انحراف پیغام شما می شوند.

از تکنیک های حرکتی در پایان مکالمات استفاده کنید تکنیک هایی مانند بلند شدن از جای خود در پایان مکالمه و یا دست دادن و تشکر، دست بر شانه زدن در زمان هایی که امکان پذیر است و… مهارت های محاوره ای را تمرین کنید تا تغییر اساسی در نحوه رفتار و برخورد با کارکنان داشته باشید.

 

  1. صحبت کارمندان را قطع نکنید

هنگامی که کارمندان در حال مکالمه با شما هستند سعی نکنید صحبت های آنان را قطع کنید. مگر در مواقعی که از بحث خارج می شوند آنان را به موضوع بحث برگردانید. جمله ی انان را تکمیل نکنید، صبور و خونسرد باشید. اجازه دهید خودشان این کار را بکنند.

 

  1. تماس چشمی را حفظ کنید

    اجازه ندهید هیچ چیز در اطراف شما حواس شما را پرت کند. توجه کامل به گفتگو داشته باشید. اگر چشمهایتان به طور پیوسته به اطراف بچرخد، نشان دهنده این است که شما علاقه ای به شنیدن ندارید. این نحوه رفتار با کارکنان باعث ایجاد استرس در وی می شود و او هم نمی تواند حرفش را به طور کامل بزند. دقیقا در همین نقطه ارتباط موثر با کارمند قطع خواهد شد و انها کمتر به سراغ شما می آیند.

  2. شما زیاد صحبت نکنید

شما در یک مکالمه به کارمند فقط ۲۰ درصد زمان را برای صحبت کردن در اختیار دارید. مابقی زمان متعلق به کارمند است و اجازه دهید او بیشتر صحبت کند. حتی زمانهایی که در حال اطلاع رسانی به کارمندان هستید هم سعی کنید این نسبت را رعایت کنید و زمان بیشتری به دریافت بازخوردهای کارمندان معطوف دارید تا مطمئن شوید که مباحث به طور کامل دریافت و درک شده اند.

اگر کسی می گوید ” بله – اما ” احتمالا حرف های شما را خوب گوش نکرده است و یا خوب متوجه منظور شما نشده است.

  1. نظرات خود را امر مسلم ندانید

نظرات شما یک امر مسلم و حتمی نیستند بنابراین انها را به صورت اینکه این نظر امری مسلم است بیان نکنید. اینطور کارمندان شما رغبت کمتری به شنیدن صحبت های شما خواهند داشت. مثلا سعی کنید بگویید ” به نظر من … ” نگویید ” باید به این صورت عمل کنید و … “

با بی میلی نظرات و تصمیمات گرفته شد را نپذیرید. این تقریبا بی احترامی به تصمیماتی است که با کمک کارمندان تان می گیرید.

کارمندان را تشویق کنید که در مورد خودشان صحبت کنند و نظرات کارشناسی انان را تایید و تشویق کنید. کارمندان به این موضوع بسیار علاقمندند. بنابراین در نحوه رفتار و برخورد با کارکنان، حتما به این نکته توجه کنید.

 

حتما بخوانید: حفظ و نگهداری کارکنان در سازمان 

 

  1. در گفتگو با کارمندان صدایتان افت نکند

اجازه ندهید صدایتان در پایان جملات و گفتگو افت کند. این حالت نشان دهنده ی بی حوصلگی و یا بی علاقگی شما در برخورد با کارمندان شماست. در برخورد با کارمندان بی انرژی بودن و بی حوصله بودن شما به کارمندان هم سرایت خواهد کرد.

نحوه رفتار با کارکنان نقطه عطفی است که می تواند کسب و کارها را متحول و بهره وری سازمان دست خوش تغییرات مثبت و منفی زیادی بکند.

مدیران بسیاری را می شناسم که در مورد نحوه برخورد با کارکنان آموزش های لازم و کافی را ندیده اند و تنها گمان می کنند با ارعاب می توانند جذبه ای برای خودشان دست و پا کنند.

 

 

8 دیدگاه برای “نحوه رفتار با کارکنان : چگونگی و نحوه برخورد با کارمندان

  1. کیانوش عرشیا مقدم گفته:

    مطالب بسیار زیبا ولی در ایران کاربردی ندارد. مدیریت در ایران یعنی له کردن کارمند، یعنی عدم توجه به گفته هاش، یعنی وقتی گفت بله شما سه ساعت حرف بزنید و اون گو ش کنه و سپس از آمدن پیش مدیر پشیمان میشود و پشت دست خود را داغ میکند . وووووووووووو

  2. امیر پهلوان گفته:

    به نظر بنده به کارگر نباید بها داد باید همیشه رقتار بیشتر متمایل به استبداد و زور بالای سر آنها باشد وگرنه مجمعی تشکیل و تجربیات ناقص خود را گستاخانه در اهتیار هم می گذارند و سوء استفاده از رفتار مدیر یا سپرست یا مسئول می کنند تجربیات شخصی بنده فقط در یک حوزه آنهم بیمار کارگر و خانواده آنهم با تحقیق و راستی آزمایی باید بها داد و گوش کرد در غیر اینصورت نتایج متین و مهربان و بها دادن کار مخرب خواهد بود در یک سازمان که روال خود را به پیش مبرد.

    • ارشیا دکامی گفته:

      اشتباه می کنید
      مشکل اصلی مهارت پایین مدیران در مدیریت است. نباید کاستی های مهارتی خودمان را در مدیریت به گردن کارمندان بیندازیم
      در این زمینه به اندازه کافی هم در سایت و هم در پیج اینستاگرام صحبت کرده ایم پیشنهاد میکنم هر روز یک ویدیو از پیج اینستاگرام را مشاهده بفرمایید

  3. bakhshimehdi001002 گفته:

    اساسا یکی از مشکلات در این دوران وابسته به عدم ثبات مالی کارمندان هست . تورم به وجود آمده باعث عقب ماندن کارمندان در احتیاجات روزمره می شود و همین مشکلات به محل کار منتقل می شود و در رفتار کلی کارمند تاثیر میگذارد.
    با این مشکل چگونه باید برخورد کرد ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانلود رایگان کتاب

بزرگترین اشتباه مدیران
کتاب تا 5 دقیقه دیگر در ایمیل شما خواهد بود
کتاب را برایم ارسال کن
کتاب
close-link

دانلود رایگان کتاب

بازخورد موثر مدیریتی
کتاب تا 5 دقیقه دیگر در ایمیل شما خواهد بود
کتاب را برایم ارسال کن
feedback
close-link