سلام و احوالپرسی اول سخنرانی (چند نمونه متن برای شروع سخنرانی)

سلام و احوالپرسی اول سخنرانی

سلام و احوالپرسی اول سخنرانی و دقایق ابتدایی صحبت، با سایر قسمت‌های سخنرانی، تفاوت‌های بسیاری دارد. در ابتدای صحبت، اضطراب سخنران در بالاترین سطح است و باید مدیریت شود. دقایق ابتدایی، اولین برخوردی است که مخاطب با سخنران دارد. سخنران در جملات ابتداییُ دیدگاهی به مخاطبان می‌دهد و آن‌ها این دیدگاه را تا پایان سخنرانی به همراه خود یدک می‌کشند. با انتخاب بهترین متن شروع سخنرانی، می‌توانید از همان ابتدا سکان سمینار را در دست بگیرید و مخاطبان را در مسیر درستی که برایش برنامه چیده‌اید، هدایت کنید.

در این مقاله به آنچه هنگام سلام و احوالپرسی اول سخنرانی و مقدمه باید به آن توجه داشته باشید، اشاره می‌کنیم. همچنین برای راهنمایی بیشتر نمونه‌ها و مثال‌هایی را هم ارائه می‌دهیم. در نهایت بعد از مطالعه این مقاله، متوجه خواهید شد که چطور باید در یک همایش، صحبتتان را شروع کنید.

 

چرا سلام و احوالپرسی اول سخنرانی اهمیت دارد؟

شاید عادلانه به نظر نمی‌رسد ، اما تپق زدن در ابتدای سخنرانی، مسئله‌ای است که کم‌تر مخاطبی از آن بی‌تفاوت عبور می‌کند. حتی اگر تپق زدن بخاطر استرس ناشی از شروع باشد‌ و بعد از وارد شدن به جان کلام از بین برود، باز هم احتمالا مخاطب، بخاطر ذهنیتی که در ابتدا به دست آورده، شما را به عنوان یک فرد غیرحرفه‌ای خواهد شناخت.

سلام و احوالپرسی اول سخنرانی، برای فرد سخنران هم اهمیت دارد. می‌دانید که در دقایق ابتدایی، استرس به حداکثر می‌رسد. ترشح دوپامین در این موقعیت، رشته امور را از دستتان خارج می‌کند و ممکن است متن سخنرانیتان را فراموش کنید. همه سخنران‌ها، حتی افراد حرفه‌ای، در چند ثانیه تا چند دقیقه ابتدایی کارشان، سطح استرس زیادی را تجربه می‌کنند. تفاوت افراد حرفه‌ای با مبتدی این است که حرفه‌ای‌ها با انجام تمرینات درست، شروع مناسب و تسلط بر موقعیت، این استرس را کنترل می‌کنند، اما افراد مبتدی قربانی اضطرابشان می‌شوند و کنترل امور را از دست می‌دهند.

 

نکات مهم در نوشتن مقدمه سخنرانی

اکنون می‌دانید که چرا سلام و احوالپرسی اول سخنرانی و مقدمه آن اهمیت دارد. بیایید کمی درباره اینکه چطور مقدمه سخنرانی جذاب بنویسید، صحبت کنیم.

نکات مهم در نوشتن مقدمه سخنرانی

  • برای انتخاب بهترین نوع مقدمه سخنرانی باید به سلیقه مخاطبان توجه داشته باشید؛ مثلا شروع کردن با آیه قرآن برای جمعی که احتمال حضور افراد از مذاهب دیگر در آن وجود دارد، جذاب نیست.
  • به سبک شخصی خودتان شروع کنید. تقلید از هر سبک دیگری و از بر کردن شیوه سلام و احوالپرسی دیگران، حس خوبی به مخاطب انتقال نمی‌دهد. از نمونه‌های موجود الگو بگیرید، اما سبک شخصی خودتان را بسازید.
  • تناسب موضوع با مقدمه سخنرانی هم اهمیت دارد؛ گاهی حتی مقدمه هم بخشی از متن اصلی است و سخنران بدون شعر یا سلام و احوالپرسی وارد بحث می‌‌شود.
  • به شرایط زمان سخنرانی هم توجه داشته باشید؛ اگر اتفاق مهمی در آن زمان رخ داده یا موضوعی ترند شده، شاید لازم باید در متن یا مقدمه سخنرانی خود از آن استفاده کنید.
  • گاهی ممکن است در ابتدای بحث مشکلی را مطرح کنید و در طول سخنرانی به راهکاری برای آن برسید.
  • هنگام نوشتن تمام قسمت‌های متن سخنرانی، از مقدمه تا جمع‌بندی آن، صداقت داشته باشید. مخاطبان به اندازه کافی باهوش هستند که تفاوت بین واقعیت‌ها با کلیشه‌ها و افسانه‌ها را تشخیص بدهند.

 

نکات مهم در ارائه مقدمه سخنرانی

اجرا و بیان متنی که نوشته‌اید هم به اندازه کلماتی که انتخاب می‌کنید، اهمیت دارد. در ادامه به نکاتی که برای ارائه مقدمه سخنرانی و سلام و احوال پرسی اول سخنرانی باید بدانید، اشاره می‌کنیم. 

نکات مهم در ارائه مقدمه سخنرانی

  • همه متن را حفظ کنید، اما برای حفظ کردن جملات ابتدایی بیشتر تلاش کنید. همانطور که گفتیم استرس و ترشح دوپامین ممکن است باعث شود همه چیز را از یاد ببرید.
  • به لحن ارائه هم توجه داشته باشید. لحن یک شروع گرم و صمیمی با زمانی که قصد دارید با شعر شروع کنید، متفاوت است.
  • سعی کنید به زبان مخاطبان با آن‌ها صحبت کنید. مثلا در یک جلسه رسمی اداری، لحن صحبت باید رسمی باشد. اما در همایشی که برای دانش‌آموزان کنکوری برگزار شده، سخنران باید با لحن صمیمانه صحبت خود را آغاز کند تا بتواند اعتماد و توجه مخاطبانش را به دست آورد.
  • علاوه بر لحن و شیوه بیان، به اجرا و زبان بدن هم توجه داشته باشید و از آن استفاده کنید. برقراری ارتباط چشمی، شیوه صحیح ایستادن یا راه رفتن و ژست‌های درست هنگام صحبت کردن می‌تواند روی جلب توجه مخاطب و قضاوتی که درباره شما خواهد داشت، تأثیر بگذارد.

 

پیج اینستاگرام مرکز مدیریت کاربردی

 

نمونه متن مقدمه برای سخنرانی

روش‌های مختلفی برای نوشتن متن مقدمه سخنرانی وجود دارد. بعضی از افراد ترجیح می‌دهند به زبان خودشان کلام را آغاز کنند و بعضی دیگر ترجیح می‌دهند از عبارات و جملات مشهور برای شروع استفاده کنند.

تصمیم‌گیری در این باره به موضوع بحث، سلیقه مخاطبان و سبک سخنرانی شما بستگی دارد. ما در قسمت‌های بعدی انواع مقدمه برای سخنرانی را بررسی می‌کنیم و مثال‌هایی را هم ارائه می‌دهیم تا با استفاده از آن‌ها بتوانید به بهترین شیوه کلامتان را شروع کنید. در مقاله نمونه متن سخنرانی کوتاه، بیش از 10 نوع متن سخنرانی سه دقیقه ای و یک دقیقه ای را عنوان کرده ایم که می توانید به صورت کامل بررسی کنید. 

 

شروع با سلام و احوال پرسی اول سخنرانی

در فرهنگ ما ایرانی‌ها، سخنرانی‌ها با یاد و نام خداوند آغاز می‌شوند. این یاد کردن می‌تواند به اندازه یک «بسم الله الرحمن الرحیم» ساده باشد یا شامل یک بیت شعر یا آیه قرآن شود. شروع با سلام و احوالپرسی یکی از ساده‌ترین روش‌هایی است که می‌توانید برای مقدمه سخنرانی استفاده کنید. بسیاری از اساتید توصیه می‌کنند تا پیش از اینکه سبک شخصی خود را پیدا نکرده‌اید، از همین روش برای شروع استفاده کنید.

 سلام و احوال پرسی اول سخنرانی

در ادامه سه نمونه جمله مناسب برای سلام و احوالپرسی اول سخنرانی اشاره می‌‌کنیم.

  1. درود و دوصد درود. امید که حالتون عالی و آروم باشه.
  2. سلام و درود بر حضار گرامی و مخاطبان عزیز. امروز برای آگاهی و یادگیری دور هم جمع شدیم تا گامی در مسیر اهدافمون برداشته باشیم.
  3. سلام و درود خدمت عزیزان. امروز گرد هم آمدیم تا چند ساعتی را درباره ….. گپ بزنیم.

 

متن آغاز سخنرانی با شعر و تک بی‌بیتی و آیه

شعر، آیه قرآن، جمله یا متن زیبا می‌تواند بهترین متن آغاز سخنرانی باشد. بسیاری از سخنران‌ها، صحبتشان را با نام و یاد خدا شروع می‌کنند و برای این کار از تک بیتی یا دوبیتی‌های کوتاه بهره می‌برند. در ادامه به چند نمونه از این ابیات کوتاه برای شروع با نام و یاد خدا اشاره می‌کنیم.

 

  • ای نام تو بهترین سرآغاز/ بی نام تو نامه کی کنم باز
  • به نام آنکه هستی از او یافت/ فلک جنبش زمین آرام از او یافت
  • خدایا شروع سخن نام توست/ وجودم به هر لحظه آرام توست
  • به نام خداوند جان و خرد/ کزین برتر اندیشه برنگذرد/ خداوند نام و خداوند جای/ خداوند روزی ده رهنمای
  • به نام خدایی که جان آفرید/ زمین و زمان و مکان آفرید/ خداوند دانا، خداوند هوش/ خداوند روزی ده عیب پوش
  • به نام خدای بلند آسمان/ خداوند خاک و خداوند جهان
  • درود بر خدایِ هنرآفرین/ نگارندۀ هر گلِ آتشین
  • به نامِ خداوندِ نون و قلم/ خداوندِ آزادی و عشق و غم
  • به نامِ دوست گشاییم دفترِ دل را/ به فَرِّ عشقْ فروزان کنیم محفل را

 

شما می‌توانید بعد از این شعرهای کوتاه، سلام و احوالپرسی اول سخنرانی را هم انجام دهید. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که لزومی ندارد شعری که انتخاب می‌کنید، با نام خدا مرتبط باشد. شما می‌توانید از شعرهای کوتاهی که تصور می‌کنید برای مخاطب مفهومی و ارزشمند هستند، در متن آغاز سخنرانیتان استفاده کنید.

 

متن آغاز سخنرانی با شعر و تک بی‌بیتی و آیه

بعضی از بیت‌ها هم شعر سلام برای شروع سخنرانی هستند و می‌توانند جایگزین سلام و احوال پرسی‌های متداولی باشند که سخنران‌ها انجام می‌دهند. در ادامه به چند مورد از این ابیات هم اشاره می‌کنیم:

 

  • به نام خدا ضمن عرض سلام/ دهم بر عزیزان جانم پیام
  • خدا نامش سرآغاز کلام است/ که از اسما زیبایش سلام است
  • بهترین واژه در شروع کلام/ نام حق باشدت به ذکر سلام
  • با نام خدا برایتان ضمن سلام/ از حضرت حق طلب کنم فیض مدام
  • به نام خداوند حق باوران/ سلامی کنم خدمت سروران        سلامی که خود ذکر و نام خداست/ خدایی که یادش سبب ساز ماست
  • همه روز اول صبح
  • سکه مهر و محبت را
    از قلک دل برداریم
    و ببخشیم به اول نفری
    که به ما می تابد
    اولین عابر امروز
    که از کوچه ما می گذرد
    و صمیمانه بگوییم:
    «سلام»
  • سلامی چو بوی خوش آشنایی/ بدان مردم دیده روشنایی
    درودی چو نور دل پارسایان/ بدان شمع خلوتگه پارسایی

 

آیه قرآن برای شروع سخنرانی

قرآن هم آیات بسیاری دارد که می‌توانند در مقدمه برای سخنرانی شما کاربردی باشند، به خصوص اگر آیه‌ای را پیدا کنید که با موضوع بحثتان هماهنگ است.

در ادامه به چند مورد از آیه های مناسب برای شروع سخنرانی اشاره می‌کنیم:

  1. إِنَّهُ مِنْ سُلَیْمانَ وَ إِنَّهُ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم
    که آن نامه از جانب سلیمان و عنوانش به نام خدای بخشنده مهربان است.
  2. وَ کَاَیَّنْ مِنْ دابَّهٍ لا تَحْمِلُ رِزْقَها اللهُ یَرْزُقُها وَ اِیّاکُمْ وَ هُوَ السَّمیعُ الْعَلیمُ
    و چه بسیار جنبنده برنمی دارد روزی خود را، خدا روزی می دهد او را و شما را و او شنوای داناست.
  3. یا ایها الناس قد جائکم موعظه من ربکم وشفاء لما فی الصدور
    ای مردم، به یقین، برای شما از جانب پروردگارتان اندرزی و درمانی برای آن چه در سینه هاست، آمده است.
  4. وان تصبروا وتتقوا لا یضرکم کیدهم شیئا
    و اگر صبر کنید و پرهیزکاری نمایید، نیرنگشان هیچ زیانی به شما نمی رساند.

 

 

اگر از آیات قرآن برای شروع سخنرانی استفاده می‌کنید، آیاتی کوتاه را انتخاب کنید و حتما معنای فارسی آن را هم برای مخاطبانتان توضیح دهید.. 

 

 

استفاده از جملات افراد مشهور و بزرگان هم روش مناسب دیگری است که برای متن آغاز سخنرانی وجود دارد. تعداد این جمله‌ها بسیار زیاد است و تقریبا همه حوزه‌‌ها را پوشش می‌دهد. بنابراین با احتمال زیادی می‌توانید جمله‌ای مربوط به موضوع صحبتتان پیدا و از آن استفاده کنید.

 

متن درود و سلام در شروع سخنرانی

بعد از اینکه شعری برای مقدمه آغاز کردید، باید جمله یا متن درود و سلام در شروع سخنرانی را هم آماده کنید. برای درود و سلام یا یک جمله انتخاب کنید یا متنی که بتوانید آن را در کم‌تر از یک دقیقه ارائه دهید. در ادامه چند تک جمله مناسب برای استفاده به عنوان متن درود و سلام در شروع سخنرانی ارائه می‌دهیم.

 

متن درود و سلام در شروع سخنرانی

 

  • عرض خیر مقدم و شادباش خدمت شما همراهان گرامی
  • همراهان و هم‌پیمانان درود و سلامتان باد (این جمله برای شروع جلسات سازمانی مناسب است)
  • حضور سرشار از صمیمت و مودت شما در مراسم/ جشنواره ….. را ارج می‌نهیم و مقدمتان را گرامی می‌داریم.
  • خداوند را سپاس که امروز فرصتی فراهم شد تا گرد هم آییم و مدتی با یکدیگر هم‌کلام و هم‌نشین باشیم.

این جملات برای سخنرانی‌ها و مراسم‌های رسمی مناسب هستند. اگر قصد دارید با لحنی عامیانه با مخاطبان خود صحبت کنید، باید لحن این جملات را تغییر دهید و ساده‌تر و صمیمانه‌تر صحبت کنید. در ادامه چند مثال برای متن درود و سلام در شروع سخنرانی با لحن محاوره ارائه می‌دهیم.

 

  • رفقای خوبم سلام و درود. خیلی خوش اومدین به همایش …. .
  • سلام و درود بر همراهان عزیز. خوشحالم که امروز کنار همیم و قراره مدتی رو باهم گپ بزنیم.
  • خدا رو شکر که امروز فرصتی داریم که کنار هم باشیم، از هم یاد بگیریم و یه روز پربار بسازیم.

 

همانطور که گفتیم، علاوه بر موارد بالا می‌توان از متن‌های دیگری هم برای شروع استفاده کرد. در ادامه روش آغاز سخنرانی با موضوع بحث، معرفی خود یا تشکر از مخاطبان را هم توضیح خواهیم داد.

 

شروع با موضوع بحث سخنرانی

بعضی از سخنران‌ها بدون مقدمه و به یکباره وارد بحث می‌شوند. در نگاه اول این شیوه سخنرانی غیرحرفه‌ای به نظر می‌رسد و تصور می‌شود که کسی از آن استفاده نمی‌کند، اما اگر نمونه‌ سمینارهای سخنرانان موفق را ببینید، متوجه می‌شوید که بعضی از آن‌ها از این روش برای جلب توجه مخاطبشان استفاده می‌کنند و در واقع این شیوه به نوعی، یکی از مهارت های سخنرانی می باشد.

شروع با موضوع بحث سخنرانی

تصور کنید همه مخاطبان مشغول صحبت کردن هستند و به یکباره کسی از میان جمع در میکروفن صحبت می‌کند و سوالی درباره موضوع سمینار مطرح می‌کند، سپس از روی صندلی مخاطب بلند می‌شود و به استیج می‌رود. بدیهی است که توجه همه شرکت‌کنندگان به این صدای بلند جلب می‌شود و زمانی که درک می‌کنند این فرد همان سخنران است، تعجب می‌کنند.

مقدمه سخنرانی ممکن است بدون سلام و احوالپرسی باشد، اما این بدان معنا نیست که شما مجبورید تا انتهای بحث بدون سلام پیش بروید. در مثالی که گفتیم، سخنران می‌تواند برای جلب توجه مخاطبان همینقدر ناگهانی ظاهر شود، اما وقتی به بالای استیج رسید، می‌تواند سلام و احوالپرسی کند یا خودش را معرفی کند و سپس رشته کلامش را از سر بگیرد.

در این نوع مقدمه برای سخنرانی می‌توانید با هر جمله‌ای شروع کنید. مثلا اگر سمیناری درباره مدیریت زمان باشد، می‌توان با این جمله شروع کرد :«میدونستید جمله «وقت ندارم» جمله باکلاسی نیست و اگه زیاد ازش استفاده می‌کنید، نشون میده که باید سبک زندگیون رو اصلاح کنید؟» یا به عنوان مثالی دیگر می‌توان از داستان‌سرایی برای مقدمه استفاده کرد. مثلا با این جمله: «ده سال پیش با پدرم رفته بودیم روستا…»؛ سخنران می‌تواند این جمله را به داستانی مرتبط با موضوع صحبتش تبدیل کند و آن را برای مخاطب تعریف کند.

 

اگر قصد دارید سخنرانیتان را با داستان شروع کنید، داستانی کوتاه انتخاب کنید که بتوانید طی ۳۰ تا ۶۰ ثانیه آن را به پایان برسانید. 

 

 

متن برای شروع سخنرانی به همراه تشکر از مخاطبان

قدردانی از مخاطب موضوعی است که باید در قسمت‌های مختلف متن و حتی هنگام نوشتن متن برای شروع سخنرانی مورد توجه قرار بگیرد. مخاطبان زمانشان را در اختیار شما قرار داده‌اند و حتی ممکن است برای شرکت در همایش شما، هزینه هم پرداخته باشند؛ پس باید از آن‌ها تشکر کنید و وعده بدهید که صرف این هزینه‌ها برایشان دستاوردهای خوبی خواهد داشت. قدردانی می‌تواند جمله‌ای باشد که بعد از سلام و احوالپرسی اول سخنرانی بیان می‌‌کنید.

متن برای شروع سخنرانی به همراه تشکر از مخاطبان
در ادامه به چند جمله نمونه برای نوشتن متن برای شروع سخنرانی به همراه تشکر از مخاطبان اشاره می‌کنیم.

  1. ۲۰ درصد از مردم دنیا روی خودشان سرمایه‌گذاری می‌کنند و یاد می‌گیرند و شما جزو آن‌ها هستید.
  2.  از اینکه دو ساعت با من همراه هستید، تشکر می‌کنم.
  3. بهتون تبریک میگم که قراره دو ساعت پربار رو تجربه کنید و مطالبی رو یاد بگیرید که مشابهش رو قبلا جایی نشنیدید.
  4. ازتون ممنونم که با رشد و پیشرفت شخصی، دنیا رو به جای بهتری برای زندگی تبدیل می‌کنید.
  5. از برگزارکننده مراسم ممنونم که برای من و مخاطبانم فرصت باهم بودن و گپ زدن درباره آنچه که باید را فراهم کرد.

 

متن معرفی خود در سخنرانی

بسیاری از افراد تصور می‌کنند شروع با متن معرفی خود در سخنرانی به معنی خودپسندی است و نباید از آن استفاده کنند. این تصور اشتباه است؛ با وجود اینکه بسیاری از مخاطبان با شما آشنا هستند و می‌دانند که چرا در این همایش شرکت کرده‌اند، اما بهتر است شما هم خودتان را معرفی کنید و چند جمله هم به بیان هدف از سخنرانی اختصاص بدهید.

متن معرفی خود در سخنرانی

البته باید مراقب مرز باریکی که بین معرفی و تعریف بی‌رویه از خود وجود دارد، باشید. در ادامه مسیری برای معرفی خود ارائه می‌دهیم تا با پیروی از آن بتوانید به درستی از این روش استفاده کنید.

با سادگی هرچه تمام‌تر، خود را معرفی کنید: «سلام من ارشیا دکامی هستم.»

  • درباره تخصصتان صحبت کنید: «من به صورت تخصصی در حوزه مشاوره و تدریس مدیریت کار می‌کنم.»
  • درباره اهداف پیش رو و مرتبط با مخاطب صحبت کنید: «ما در حال ارائه آموزش‌های کاربردی مدیریت هستیم تا بتونیم مدیرها رو برای فعالیت در سازمان‌های ایرانی آموزش بدیم و مشکلاتی که الان بخاطر کمبود دانش و مهارت در حوزه مدیریت وجود داره رو از بین ببریم.»
  •  اشاره کوتاهی به سوابق خود داشته باشید: «من سابقه مدیریت در برندهای معتبر ایرانی را داشته‌ام و این دوازدهمین دوره‌ایه که برگزار می‌کنم. X نفر از شاگردهای این دوره تا الان تونستن به عنوان مدیر ارشد در بهترین سازمان‌های ایران استخدام بشن».
  • به نقاط قوت و وجه تمایزهای خود اشاره کنید. البته این به معنای تمجید بیهوده نیست؛ همیشه با مخاطبان صادق باشید: «دوره مدیریت کاربردی منحصربه‌فردترین دوره‌ایه که در حوزه مدیریت شرکت می‌کنید. چون ما علاوه بر دانش روز دنیا در حوزه مدیریت، نکات کاربردی مدیریت در ایران رو هم به شما آموزش می‌دیم. در نتیجه شما به مدیری تبدیل می‌شید که برای کار کردن آمادست و برای کسب تجربه نیاز به آزمون و خطا نداره. تک تک نکاتی که شما توی این دوره یاد می‌گیرید، در آینده به کارتون میاد.» 

 

در متن معرفی خود در سخنرانی، توضیحات طولانی درباره سوابق و دستاوردها جایی ندارد. یک معرفی کوتاه و مختصر برای شروع به این روش کافیست. 

 

 

اگر قرار است به عنوان مدیر جدید در جلسه معارفه شرکت کنید پیشنهاد می کنیم حتما مقاله نمونه متن معارفه مدیر را بررسی کنید.

متن شروع سخنرانی در جلسات اداری

شروع سخنرانی اداری به اندازه شروع یک همایش بزرگ سخت نیست. شاید برگزاری جلسات اول و پیدا کردن متن شروع سخنرانی در جلسات اداری برای دفعات اول سخت باشد، اما بعد از برگزاری چند جلسه، حرفه‌ای خواهید شد و می‌توانید جلسات را خیلی حرفه‌ای شروع و مدیریت کنید.

 

متن شروع سخنرانی در جلسات اداری

برای نوشتن متن شروع سخنرانی در جلسات اداری، می‌توانید از انواع روش‌هایی که در قسمت قبل گفتیم، استفاده کنید. یعنی می‌توانید کلام خود را با قرآن آغاز کنید، سلام و احوالپرسی اول سخنرانی را به عنوان مقدمه در نظر بگیرید یا بدون مقدمه به سراغ اصل مطلب بروید. البته اگر در جلسه، فرد جدیدی حضور دارد، حتما خودتان را معرفی کنید و توضیحاتی درباره نحوه کار و عملکرد جلسات بدهید.

 

دوره جامع آموزش مدیریت کاربردی

 

نحوه شروع سخنرانی در جلسات

نحوه شروع سخنرانی در جلسات اهمیت بسیاری دارد، زیرا باید توجه حاضرین را جلب کند و کوتاه و تأثیرگذار باشد. در ادامه به چند نکته درباره نحوه شروع سخنرانی در جلسات اداری اشاره می‌کنیم.

  • کوتاه مقدمه چینی کنید و حاشیه نروید.
  • در مقدمه و بعد از سلام و احوالپرسی اول سخنرانی، موضوع بحث جلسه و اولویت‌هایشان را مشخص کنید.
  • با کسب اجازه از مخاطبین جلسه را آغاز کنید.
  • از همان ابتدا پر انرژی شروع کنید. جلسات یکنواخت هیچ دستاوردی برای سازمان ندارند و فقط حوصله را سر می‌برند و وقتگیر هستند.

 

مدیران حرفه‌ای نحوه شروع سخنرانی در جلسات اداری را می‌دانند و می‌توانند به خوبی این جلسات را مدیریت کنند. 

 

 

 

اشتباهات رایج در سلام و احوالپرسی اول سخنرانی

  1. طولانی شدن مقدمه و صرف زمان بیشتر از ۲ دقیقه برای سلام و احوالپرسی با مخاطبان
  2. پرداختن به بحث‌های حاشیه‌ای و غیرمفید
  3. تعریف بی‌جا و غیرکاربردی از خود
  4. حفظ کردن و تقلید طوطی‌وار از مقدمه‌چینی سایر سخنران‌ها
  5. بی‌توجهی به تناسب سلام و احوالپرسی اول سخنرانی با سلیقه مخاطبان و جوّ فضای سمینار
  6. تلاش برای ارائه جملات به صورت پشت سر هم، نفس نکشیدن و مکث نکردن در میان جملات (این مشکل بخاطر روش‌ نادرست مقابله با استرس ناشی از سخنرانی به وجود می‌آید)

 

 

چطور با متن اول سخنرانی توجه مخاطبان را جلب کنیم؟

احتمالا می‌دانید که در تمام سخنرانی‌ها یک سری کلیشه وجود دارد که اکثر افراد از آن‌ها استفاده می‌کنند. برای جلب توجه مخاطبان فقط کافی است از این کلیشه‌ها استفاده نکنید. در ادامه به چند مورد از جملاتی که نباید در متن اول سخنرانی از آن‌ها استفاده کنید، اشاره می‌کنیم.

 

چطور با متن اول سخنرانی توجه مخاطبان را جلب کنیم؟

 

  • من اینجام که دو ساعت از وقتتون رو بگیرم تا درباره …. صحبت کنم.
  • ممنونم که اینجا اومدید و منو تحمل می‌کنید.
  • من کوچک‌تر از اونیم که شایسته معلمی در محضر شما رو داشته باشم، اما امروز قراره مطالبی رو بهتون یاد بدم.
  • خیلی خوشحالم که اینجا هستم.

 

عبارات بالا را با جملات خلاقانه جایگزین کنید. در ادامه به موضوعاتی که می‌توانند برای شروع خلاقانه متن سخنرانی مناسب باشند،‌ اشاره می‌‌کنیم.

  1. واقعیتی که تمام یا بخشی از آن بر خلاف تصورات مخاطبان است. همچنین می‌توانید از آمار و اعداد استفاده کنید تا توجه مخاطبان بیشتر جلب شود. مثال: «می‌دونستید سوسیس و کالباس برای سلامتی مفیده؟ (کمی مکث می‌کند و ادامه می‌دهد) سوسیس و کالباسی که با گوش خالص تهیه میشه، هم خیلی خوشمزست و هم برای سلامتی مفیده.»
  2. جملاتی که با چاشنی طنز همراه هستند. مثال: «اگه تصور می‌کنید نمیتونید مدیر خوبی باشید، همین الان بگید براتون آژانس بگیرم، برید خونه و تخت بخوابید. چون حرف‌های من به هیچ درد شما نمیخوره»
  3. درگیر کردن تصورات مردم. مثال: «تصور کنید همین الان بزرگ‌ترین آرزویی که توی ذهنتونه محقق بشه.»
  4. تحریک کردن حس کنجکاوی. مثال :«زنی باردار و مبتلا به بیماری سفلیس است که ۸ فرزند دارد. هرکدام از این ۸ فرزند معلولیت خاصی دارند و او فرزند نهم را باردار است. اگر این زن را می‌دیدید به او توصیه می‌‌کردید فرزند سوم را سقط کند؟ (کمی مکث می‌کند) این مادر بیمار، مادر لودویگ فان بتهوون بود و اگر شما به زن می‌گفتید که فرزند نهم را سقط کند، جهان را از بتهوون و سمفونی‌هایش خالی می‌کردید.

 

حتی اگر قصد دارید با روش‌های متداول سخنرانیتان را آغاز کنید، جمله ابتدایی را با لحن و اجرای مناسب ارائه بدهید تا توجه مخاطب جلب شود. 

 

 

کلام آخر؛ متن اول سخنرانی مشخص می‌کند که مخاطب به شما گوش خواهد کرد یا خیر

این جمله اغراق آمیز به نظر می‌رسد، ولی حقیقت دارد. اگر شروع خوبی نداشته باشید، باید در سایر قسمت‌ها تلاش کنید تا مخاطب دوباره به شما اعتماد کند و به سخن‌هایتان گوش بدهد؛ البته این تلاش همیشه موفقیت آمیز نخواهد بود. اما با یک شروع عالی، از همان ابتدا توجه مخاطبان را جلب می‌کنید؛ در نتیجه تا پایان سخنرانی با شما همراه خواهند بود.

در این مقاله به شیوه‌های سلام و احوالپرسی اول سخنرانی و شروع بحث اشاره کردیم. آنچه ما در این مقاله گفتیم، قطره‌ای از یک دریا بود. به تعداد افرادی که سخنرانی می‌کنند، روش‌های مناسب برای شروع این کار وجود دارد. بنابراین بهتر است با راهنمایی که در این مقاله ارائه دادیم، تجربیات قبلی و سبک شخصی خودتان، بهترین روش برای شروع سخنرانی را پیدا کنید.

در دوره جامع مدیریت کاربردی، ۲۳ قانون و قاعده حرفه ای مدیریت در ایران ارائه می شود که به تنهایی می توانند از شما مدیری برجسته بسازند

دوره جامع مدیریت کاربردی

 

11 دیدگاه برای “سلام و احوالپرسی اول سخنرانی (چند نمونه متن برای شروع سخنرانی)

  1. اشتراک‌ها: تقویت مهارت سخنرانی حرفه ای در جمع با چند راهکار ساده! – گروه آموزشی ارشیا دکامی

  2. اشتراک‌ها: متن شروع سخنرانی در جلسات اداری و مدیریتی – گروه آموزشی ارشیا دکامی

  3. اشتراک‌ها: نمونه متن سخنرانی معارفه و تودیع {نمونه متن معارفه مدیر} ارشیا دکامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانلود رایگان کتاب

بزرگترین اشتباه مدیران
کتاب تا 5 دقیقه دیگر در ایمیل شما خواهد بود
کتاب را برایم ارسال کن
کتاب
close-link

دانلود رایگان کتاب

بازخورد موثر مدیریتی
کتاب تا 5 دقیقه دیگر در ایمیل شما خواهد بود
کتاب را برایم ارسال کن
feedback
close-link