مشاوره مدیریت | وظایف مشاور و هر آنچه که مدیر ایرانی باید بداند

مشاور مدیریت

مشاوره مدیریت سکه‌ای است که دو رو دارد؛ یک روی آن کار چالش‌برانگیزی است که مسئولیت رشد کسب‌وکارها را برعهده دارد و روی دیگر شغل رویایی است که فرد مدام در سفر است تا به مدیرها مشاوره بدهد و در دفتر کار خود در یک برج با نمای شهر کار می‌کند! مشاوره مدیریت واقعی چیزی مابین این دو است و موضوع مقاله ماست. در این مقاله بررسی می‌کنیم مشاوره مدیریت کیست، چه وظایفی در قبال سازمان‌ها دارد،‌ چه مهارت‌هایی باید داشته باشد و چطور می‌توان بهترین مرکز مشاوره مدیریت را انتخاب کرد. در انتهای مقاله نیز توضیحاتی برای افراد علاقمند به این شغل ارائه می‌دهیم تا با پیش‌زمینه‌های مورد نیاز و شرایط کاری این شغل بیشتر آشنا شوند.

 

تعریف مشاوره مدیریت چیست؟

مشاوره مدیریت یعنی ارائه راهنمایی در زمینه‌های مختلف مدیریتی به مدیران سازمان‌ها. این راهنمایی‌ها با موضوع‌های مختلفی چون بازاریابی و فروش، مدیریت منابع انسانی، فعالیت دیجیتال، مدیریت ارتباطات و توسعه محصول ارائه می‌شود. مدیران سازمان‌ها در ازای دریافت این راهنمایی‌ها حق مشاوره می‌پردازند، اما در اجرای راهکارهای ارائه‌شده مختارند.

مشاور مدیر توصیه‌های خود را به مدیر اعلام می‌کند، اما نقش اجرایی در سازمان ندارد و مسئول نتیجه هم نیست. البته تبصره مهمی وجود دارد که باید به آن توجه داشته باشید. کار مشاوره مدیریت قاعده و قانون و چارچوب مشخصی ندارد و هر مشاوری به شیوه منحصربه‌خودش کار می‌کند. بنابراین ممکن است در سازمانی بخشی از مسئولیت‌های مدیریتی و تغییرات اجرایی برعهده مشاور قرار گیرد.

 

انواع مشاوره مدیریت

انواع مشاوران مدیریت بر اساس شیوه کار و تخصص آن‌ها تقسیم‌بندی می‌شوند. بعضی از مشاوران مدیریت به‌صورت تخصصی در یک صنعت خاص کار می‌کنند. مثلا ممکن است مدیری که تجربه زیادی در مدیریت شرکت‌های صنایع غذایی دارد و بعدها مسیر شغلی خود را به مشاوره مدیریت تغییر می‌دهد، فقط با مدیران شرکت‌های صنایع غذایی کار کند. چنین فردی در زمینه‌های گوناگون مانند منابع انسانی، محصول یا فروش به سازمان‌های صنایع غذایی مشاوره می‌دهد

گروه دیگری از مشاوران فقط در یکی از حوزه‌های مدیریت مشاوره می‌دهند؛ مثلا ممکن است یک مشاور فقط شما را در زمینه مدیریت منابع انسانی راهنمایی کند. به طور کلی حوزه‌های تخصصی مشاوره مدیریت به ۵ دسته تقسیم می‌شوند که در ادامه هرکدام را نام می‌بریم.

 

۱. مشاوره استراتژی

مشاور استراتژی روی چشم‌انداز بلند مدت سازمان شما کار می‌کند. او تصویر بزرگ‌تری از سازمان شما را می‌بیند و آینده آن را ترسیم می‌کند و بر اساس این چشم‌انداز، نقشه راهی برای سودآوری، رشد و موفقیت در رقابت بازار برای شما می‌چیند. آن‌ها اهداف بلند مدت سازمان را تعیین می‌کنند و استراتژی رسیدن به آن‌ها را با تمرکز بر صرف کم‌ترین هزینه و به‌دست آوردن بیشترین سود، می‌چینند.

 

۲. مشاوره اجرایی

این نوع از مشاوره مدیریت شباهت‌های بسیاری با مدیریت کسب‌وکار دارد و روی بهینه‌سازی فرایندهای سازمانی متمرکز است. این مشاوران، فرایندهای مختلف کسب‌وکار را بررسی می‌کنند و ایده‌هایی برای بهینه‌سازی هر فرایند و کاهش هزینه و زمان ارائه می‌دهند. در واقع، مشاور اجرایی پیش‌زمینه و ابزارهای مورد نیاز برای اجرای استراتژی‌های تعیین‌شده توسط مشاور استراتژی را فراهم می‌کند.

 

۳. مشاوره مالی

این نوع از مشاوره مدیریت به مدیریت بهتر امور مالی سازمان شما کمک می‌کند. تدوین استراتژی سرمایه‌گذاری و پس‌انداز، مدیریت هزینه‌های سازمان، امور بیمه و مشاوره مالیاتی چند نمونه از وظایف مشاوره مالی هستند.

انواع مشاوره مدیریت

 

۴. مشاور فناوری اطلاعات (IT)

مشاوران متخصص از این حوزه، مدیران کسب‌وکارها برای استفاده از تکنولوژی در سازمانشان راهنمایی می‌کنند. در واقع این دسته از مشاوران، نیازهای مختلف کسب‌وکار را شناسایی می‌کنند و تکنولوژی‌های کاربردی برای برآوردن این نیازها را معرفی می‌کنند. البته ممکن است فعالیت‌های تخصصی‌تری مثل طراحی نرم‌افزار اختصاصی برای سازمان نیز انجام دهند.

 

۵. مشاور منابع انسانی

این دسته از مشاوران به مدیران در مدیریت بهتر کارکنان کمک می‌کنند. آن‌ها در فرایندهای جذب و استخدام به مدیران کمک می‌کنند تا در هر پوزیشن شغلی، افراد درست را قرار دهند. آن‌ها همچنین روی مسائلی چون رضایت شغلی کارکنان، فرهنگ سازمانی، ارتباطات درون‌سازمانی و حقوق دستمزد کار می‌کنند.

 

چرا مدیران به مشاور نیاز دارند؟

نیاز مدیران به مشاوره مدیریت می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد که در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • مدیر ممکن است در یک حوزه خاص تخصصی نداشته باشد و از مشاور کمک بگیرد. به‌عنوان مثال اگر کارمندان یک شرکت انگیزه ندارند، مدیر می‌تواند با دریافت راهنمایی از یک مشاور مدیریت متخصص در حوزه منابع انسانی، راهکارهایی برای انگیزه دادن به کارکنان و ارتقای عملکرد آن‌ها پیدا کند.
  • گاهی اوقات مدیر دانش کافی در زمینه مورد نظر را دارد، مشکل و راهکار آن را می‌داند، اما برای تسهیل فرایند حل مشکل از مشاور کمک می‌گیرد.
  • گاهی مدیر دانش کافی دارد و مشکل و راهکار آن را نیز پیدا کرده است، اما برای اینکه از فردی بیرون از سازمان مشورت بگیرد و دیدگاه‌های جدید را هم بررسی کند، از مشاور مدیریت کمک می‌گیرد.
  • در برخی موارد مشاور به عنوان میانجی وارد سازمان‌ها می‌شود. مثلا ممکن است هیئت مدیره بر سر یک تصمیم اختلاف نظر داشته باشند. در چنین موقعیتی مشاور بر اساس دانش و تجربه‌ای که دارد، مشخص می‌کند چه تصمیمی درست است. سپس گروه مخالفان را متقاعد می‌کند تا به تصمیم درست رأی مثبت بدهند.
  • مشاوران مدیریت در بعضی از سازمان‌ها بازوی اجرایی هستند و برای کارهایی استخدام می‌شوند که خود مدیر فرصت کافی برای انجامشان را ندارد.

 

وظایف مشاوره مدیریت چیست؟

وظایف مشاوره مدیریت چارچوب مشخصی ندارد و در هر سازمانی ممکن است منحصربفرد باشد. حتی یک مشاور ممکن است در قبال مشتریان مختلف، وظایف گوناگونی داشته باشد تا نیاز آن‌ها و کسب‌وکارشان را برآورده کند. پس به‌عبارتی می‌توان گفت وظایف مشاوره مدیریت با توجه به مشتریانشان مشخص می‌شود، اما در ادامه برای آشنایی بیشتر شما با این شغل به چند نمونه از مهم‌ترین وظایف‌های این شغل اشاره می‌کنیم.

وظایف مشاوره مدیریت چیست؟

  • اولین وظیفه مشاور مدیریت، شناخت کسب‌وکار و جمع‌آوری اطلاعات است. مشاور در این مرحله با افراد مختلف در سازمان مصاحبه می‌کند و داده‌های مختلف را جمع‌آوری می‌کند.
  • مشاور داده‌های به‌دست آورده را تجزیه و تحلیل می‌کند و نتایج را به موضوعاتی قابل درک برای مدیر یا تیم هیئت مدیره تبدیل می‌کند. سپس این داده‌ها را با آن‌ها به اشتراک می‌گذارد.
  • ممکن است مشاور مدیر برای مدتی تمام زمان خود را در سازمان بگذراند و مثل سایر کارمندها هرروز به شرکت برود.
  • بعد از جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها و شناخت کسب‌وکار نوبت به شناسایی مشکلات و چالش‌های پیش‌روی کسب‌وکار می‌رسد.
  • مشاور مدیر باید ریشه‌های مشکلات و چالش‌های سازمان را نیز پیدا کند. زیرا تا زمانی که یک مسئله به‌صورت ریشه‌ای حل نشده باشد، حتی در صورت ارائه راهکارهای موقت، بازهم بعد از مدتی به نوع دیگر نمایان خواهد شد.
  • مشاور مدیر باید در حین فرایند تجزیه و تحلیل داده‌ها و ارزیابی مشکلات، راهکارهایی که برای بهینه‌سازی فرایندها و کاهش هزینه‌های مالی و زمانی به ذهنش می‌رسد را به مدیران انتقال دهد.
  • مشاور همچنین باید ریسک‌های پیش روی سازمان را شناسایی کند و در زمینه مدیریت ریسک به مدیر مشورت دهد.
  • ارائه راهکار برای حل مشکلات از دیگر وظایف مشاور مدیر است.
  • مشاوره مدیریت به چشم‌انداز بلند مدت سازمان نیز توجه می‌کند. بنابراین مشاور باید بر اساس چشم‌انداز بلند مدت به مدیر در هدف‌گذاری و تدوین استراتژی سازمانی کمک کند.
  • گاهی مشاوران لازم است در زمینه‌های خاص به مدیران یا کارکنان سازمان آموزش‌هایی ارائه دهند و برای آن‌ها جلسه بگذارند.
  • گاهی لازم است مشاوران مدیریت خودشان مسئولیت اجرای پیشنهاداتی که ارائه می‌دهند را برعهده بگیرند و یک پروژه را در سازمان مدیریت کنند.

 

توجه داشته باشید تصمیم‌گیری درباره اینکه مدیر عامل به مشاور نیاز دارد یا خیر، برعهده خود او و هیئت مدیره است. در سازمان‌های کوچک، معمولا این موقعیت شغلی تعریف نمی‌شود. اما اگر مدیر عامل در برخی از چالش‌های سازمان به راهنمایی افراد متخصص نیاز داشته باشد، می‌تواند به صورت ساعتی از افراد متخصص مشاوره بگیرد. ما در مقاله ای دیگر به تفصیل در مورد مشاور مدیرعامل و حقوق مشاور مدیرعامل پرداخته ایم.

 

تفاوت مشاوره مدیریت و مشاوره کسب و کار

مشاوره مدیریت و مشاوره کسب‌وکار وظایف مشترک و وجه تشابه‌های بسیاری دارند؛ اما توجه به جزئیات و دقت به تفاوت‌های بین این دو شغل به شما کمک می‌کند تشخیص دهید برای حل چالش‌هایتان به کدام‌یک نیاز دارید. در جدول پایین این دو شغل را باهم مقایسه می‌کنیم تا به درک بهتری از تفاوت‌های هرکدام برسید.

 

موضوع مشاوره مدیریتمشاوره کسب‌وکار
حوزه کاری   پاسخگویی به دغدغه‌های مدیران و حل چالش‌های مدیریتیارائه راهکار برای فرایندهای کسب‌وکار
وظایفبه‌دست آوردن اطلاعات، پیدا کردن مشکلات و ارائه راهکار برای ایجاد تغییرات مثبت در فرهنگ سازمانی و بخش‌های مدیریتیارزیابی اطلاعات، بررسی فرایندها، پیدا کردن مشکلات و ارائه راهکار برای حل مشکلات و بهینه‌سازی فرایندهای سازمان
مدت‌زمان ایجاد نتایج تغییراتی که مشاور مدیریت در سازمان ایجاد می‌کند، معمولا ریشه‌ای هستند و نتایج بلندمدت دارند.تغییرات ایجاد‌شده توسط مشاور کسب‌وکار می‌توانند نتایج بلند مدت یا لحظه‌ای داشته باشند.
مخاطب مدیران ارشد سازمانمدیران ارشد، مدیران میانی و کارمندان
مشتریان اصلیسازمان‌ها و برندهای بزرگاستارتاپ‌ها و سازمان‌های نوپا و متوسط
دانش و اطلاعات   دانش و مهارت مدیریتی و تسلط بر جنبه‌های مختلف مدیریت کسب‌وکاردانش در یک حوزه خاص مانند منابع انسانی یا دیجیتال مارکتینگ
نوع فعالیتآموزشی و منتورشیپکاربردی و اجرایی

 

توجه داشته باشید گروه آموزشی ارشیا دکامی با تکیه بر تجارب خود در مدیریت سازمان های ایرانی و درخواست مشاوره مدیریت توسط اکثر شرکت کنندگان در دوره های آموزشی ، اقدام به تشکیل گروه مشاوره مدیریت نمود. در این راه با بکارگیری متخصصان کار آزموده و باتجربه عملی در سازمان های ایرانی، با هدف رشد و ارتقا دانش مدیریتی درکشورمان، تلاش می نماید. از آنجایی که رویکرد این گروه عملی و اجرایی بودن راهکارهاست و در طی تمام مراحل پیاده سازی و اجرایی نمودن راهکارها همراه مشتریان است، این شرکت را در لیست بهترین شرکت های مشاوره مدیریت ایران قرار داده است.

 

 

معیارهای انتخاب بهترین مرکز مشاوره مدیریت برای کسب‌وکار

انتخاب بهترین فرد یا مرکز مشاوره مدیریت برای مدیران ساده نیست. مشاوره مدیریت چارچوب مشخصی ندارد و نمی‌توان هیچ معیار مشخصی برای ارزیابی کیفیت آن تعیین کرد. به همین دلیل مدیران اغلب مجبور می‌شوند آزمون و خطا انجام دهند تا متوجه شوند یک مشاور مناسب است یا خیر. آزمون و خطا بهترین راه حل برای پیدا کردن بهترین مرکز مشاوره مدیریت است، اما در ادامه نکاتی را مطرح می‌کنیم که با توجه به آن‌ها می‌توانید سریع‌تر مشاور مطلوب خود را پیدا کنید یا حداقل در روزهای اول همکاری متوجه شوید یک نفر مشاور مورد نیاز شما هست یا خیر.

انتخاب مرکز مشاوره مدیریت

  • مشخص کنید به کدام یک از انواع مشاوره مدیریت نیاز دارید.
  • بررسی کنید مرکز مشاوره مدیریت مورد نظر شما در کدام حوزه عملکرد بهتری دارد؛ معمولا این مراکز در یک یا دو مورد از انواع مشاوره قدرتمند کار می‌کنند.
  • رزومه مرکز مشاوره مدیریت مورد نظرتان را بررسی کنید. همچنین زمانی که مشخص شد چه کسی به عنوان مشاور به سازمان شما می‌آید، رزومه این فرد را نیز مورد بررسی قرار دهید.
  • بهترین مشاوران مدیریت خلاق و پرانرژی هستند. آن‌ها راهکارهای جدید را به شما ارائه می‌دهند.
  • اگر اهل مطالعه باشید، راحت‌تر بهترین مرکز مشاوره مدیریت را انتخاب می‌کنید. زیرا بعضی مراکز افراد غیرحرفه‌ای و کم‌تجربه را برای این کار استخدام می‌کنند. این افراد نیز اطلاعاتی به‌جز محتوای تئوری و کلیشه‌های کتاب‌ها و سخنرانی مدیران بزرگ دنیا برای شما ندارند.
  • یک مشاور حرفه‌ای به شغلش واقعا علاقه دارد. او سازمان شما را به‌صورت عمیق کنکاش می‌کند تا ریشه‌های مشکلات را بیابد و به درک درستی از سازمان برسد. مشاوران غیرحرفه‌ای معمولا اطلاعات سطحی سازمان را از بایگانی برمی‌دارند و بر اساس داده‌های موجود کارشان را شروع می‌کنند؛ در واقع آن‌ها هیچ داده جدیدی را استخراج نخواهند کرد.
  • یک مشاور مدیریت حرفه‌ای به‌صورت غیررسمی نقش مربی و کوچ شما را برعهده می‌گیرد و به شما در تفکر صحیح و گام برداشتن در مسیر درست کمک می‌کند.

به کمک معیارهای بالا، لیست بهترین مرکز مشاوره مدیریت از نظر خودتان را پیدا کنید. سپس آن‌ها را از فیلتر نیازها و انتظارات خود عبور دهید و تاحد امکان تعداد کاندیداها را محدود کنید.

 

پیج اینستاگرام دکامی

 

چطور به یک مشاور مدیریت تبدیل شویم؟

در قسمت‌های قبلی توضیح دادیم مشاوره مدیریت چیست. در این بخش برای افرادی که به این شغل علاقمند هستند، توضیحاتی ارائه می‌دهیم.
اولین و نکته‌ای که باید بدانید این است که تبدیل شدن به یک مشاور مدیریت دو روش دارد. روش اول این است که بدون اینکه دانشی داشته باشید، در فضای مجازی یک صفحه بسازید، محتوای خوب تولید کنید و خودتان را به‌عنوان مشاور مدیریت معرفی کنید. این روش خیلی سریع است، اما بعد از مدتی مدیران متوجه کم‌ بودن دانش شما می‌شوند و به‌ فراموشی سپرده خواهید شد.

روش دوم، هفت‌خوان رستم است! باید سال‌ها شاگردی کنید و به‌دنبال کسب دانش و تجربه باشید تا بتوانید به مشاور مدیریت تبدیل شوید. بعد از طی کردن این هفت‌‌خوان، آنقدر حرفه‌ای خواهید بود که مشتریان شما فقط شرکت‌های بزرگ هستند و می‌توانید درآمد خوبی داشته باشید. این روش ماندگار است و تا سال‌ها برای شما درآمد می‌سازد.

البته باید توجه داشته باشید که بسیاری از مشاوران مدیریتی که در فضای مجازی کار می‌کنند، حرفه‌ای هستند و از این فضا به صورت اصولی برای معرفی خودشان بهره می‌برند. مدیران حرفه‌ای به‌خوبی می‌توانند با توجه به صحبت‌های افراد تشخیص دهند طرف مقابلشان یک فرد مبتدی و کم‌تجربه است یا مشاوری خبره و کارکشته. به همین دلیل است که افراد کم‌تجربه بعد از مدتی حذف می‌شوند، اما افراد حرفه‌ای باقی می‌مانند و سابقه و تجربه بیشتری به دست می‌آورند.

 

تحصیلات مورد نیاز برای مشاوره مدیریت

گام اول تبدیل شدن به مشاور مدیریت این است که مدرک تحصیلی مرتبط با این حوزه را داشته باشید. مشاوران مدیریت معمولا فارغ‌التحصیل یکی از رشته‌های زیر هستند:

  • مدیریت بازاریابی
  • مدیریت کسب‌وکار (MBA)
  • مدیریت مالی و حسابداری
  • IT
  • روانشناسی
آمار نشان می‌دهد ۲۲ درصد از مشاوران مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل کرده‌اند و ۷۶ درصد از آن‌ها فارغ‌التحصیل مقطع لیسانس هستند.

 

مهارت‌های مورد نیاز برای مشاوره مدیریت

مهم‌ترین مهارت‌هایی که برای مشاوره مدیریت باید بیاموزید، عبارتند از:

  • مدیریت پروژه
  • تفکر انتقادی
  • مهارت‌های تحلیلی
  • کار تیمی
  • مهارت مذاکره
  • مهارت‌های بین‌فردی و ارتباط‌سازی
  • درک اطلاعات پیچیده و تبدیل آن‌ها به داده‌های ساده و قابل درک برای مدیران
  • مدیریت بحران
  • مدیریت ریسک
  • حل مسئله
  • خلاقیت
  • درک کلی از روانشناسی سازمانی
  • درک محیط کسب‌وکار
  • قدرت تحلیل و درک اقتصادی
  • انعطاف‌پذیری
  • توانایی کار کردن در محیط‌های پر استرس و برای ساعات طولانی
  • توانایی سفر کردن برای مدت زمان طولانی

 

سابقه کاری مورد نیاز برای مشاوره مدیریت

مشاور مدیریتی که خودش سابقه مدیریت نداشته باشد، نمی‌تواند توصیه‌های خوبی ارائه دهد. بیایید با ذکر یک مثال این مسئله را بازتر کنیم. تصور کنید می‌خواهید کیک درست کنید، اما روش درست کردن آن را بلد نیستید و می‌توانید از دو نفر کمک بگیرید. نفر اول کسی است که کتاب‌های آشپزی مختلفی را مطالعه کرده است و دقیقا می‌داند در هر کتابی چه چیزی نوشته شده، اما خودش تاکنون کیک نپخته است. نفر دوم قناد است؛ او کتاب‌های مختلف را خوانده، شاگردی کرده و اکنون به یک قناد حرفه‌ای تبدیل شده است. شما از کدام‌یک راهنمایی می‌گیرید؟

سوابق کاری مشاوره مدیریت

سابقه کار در زمینه مدیریت، شما را به همان قناد حرفه‌ای تبدیل می‌کند که به صورت عملی با کار آشناست، چالش‌های مختلف را لمس کرده است و می‌تواند مشتریانش را به بهترین شیوه راهنمایی کند. پس ابتدا باید به عنوان کارآموز مدیریت در سازمان‌های گوناگون کار کنید. به‌مرور زمان پتانسیل خود را به مدیران نشان دهید و ارتقای شغلی بگیرید تا کم‌کم به سمت‌های بالاتری چون سرپرست، مدیر میانی و در نهایت مدیر ارشد برسید. بعد از کسب تجربه در زمینه مدیریت، می‌توانید فعالیت خود را در زمینه مشاوره مدیریت شروع کنید.

 

درآمد مشاوره مدیریت

درآمد مشاوره مدیریت از صفر تومان تا صدها میلیون تومان در ماه متغیر است و هیچ معیاری هم برای مشخص کردن میزان درآمد وجود ندارد! هرچقدر یک مشاور مدیریت حرفه‌ای‌تر باشد و بهتر بتواند خودش را معرفی کند تا مدیران او را بشناسند، مشتریان بیشتر و گران‌تری خواهد داشت و درآمدش بالاتر خواهد بود.

مشاوران مدیریت به دو روش کار می‌کنند. روش اول همکاری با مرکز مشاوره مدیریت است. آن‌ها یا در این سازمان‌ها استخدام می‌شوند یا به‌صورت پروژه‌ای با آن‌ها کار می‌کنند. اگر در مرکز مشاوره مدیریت استخدام شوید، حقوق کارمندی دریافت می‌کنید؛ اما در صورت همکاری پروژه‌ای، بعد از دریافت هر پروژه، درصدی را به شرکت می‌دهید و مابقی دستمزد متعلق به خودتان خواهد بود. دومین روش هم فعالیت مستقل است. در صورت فعالیت مستقل باید قدرت زیادی در بازاریابی و ارائه خودتان داشته باشید تا مدیران شما را بشناسند و از شما کمک بگیرند. اگر شناخته شوید، درآمد فعالیت مستقل بسیار بیشتر از کار با مراکز مشاوره مدیریت خواهد بود.

دوره جامع مدیریت کاربردی

 

ساعات کاری و محیط کار شغل مشاوره مدیریت

مشاوران مدیریت معمولا فریلنسر هستند و ساعت و محل کارشان به پروژه‌هایی که می‌گیرند، بستگی دارد. مشاوران مدیریت گاهی می‌توانند به صورت دورکار کار کنند و از طریق جلسه آنلاین با مدیران، راهکارهای مورد نیاز را به آن‌ها ارائه دهند. در مقابل، گاهی اوقات لازم است هرروز مطابق با ساعات کاری سازمان در سازمان حضور داشته باشند تا با بررسی فرایندها، مشکلات را پیدا کنند و بتوانند برای آن‌ها راه حل ارائه دهند.

ساعات کاری و محیط کار مشاوره مدیریت

بدون چارچوب بودن شغل مشاوره مدیریت، حتی در محیط کاری آن هم دیده می‌شود. محیط کاری مشاور می‌تواند در اتاق خانه، هواپیما، دفتر کار یا شرکت محل کار مشتری باشد! مشاوران مدیریت حرفه‌ای معمولا از شهرها و حتی کشورهای دیگر هم پروژه‌های مشاوره و آموزش دریافت می‌کنند و به همین خاطر زیاد در سفر هستند.

 

کلام آخر؛ مشاوره مدیریت یک شغل حرفه‌ای است، نه یک عنوان زرد!

متاسفانه در سال‌های اخیر بسیاری از افرادی که دانش چندانی در زمینه مدیریت ندارند، خود را به عنوان مشاور مدیریت معرفی می‌کنند. مدیران هم با توجه به ارائه‌های پر زرق‌وبرق این افراد، از آن‌ها مشاوره می‌گیرند و وقتی می‌بینند چیزی افزون بر دانش خودشان به‌دست نمی‌آورند، تصور می‌کنند مشاوره مدیریت یک عنوان شغلی زرد است! این افراد کم‌دانش، فقط مهارت بالایی در ارائه خود دارند (که گفتیم چقدر بر درآمد مشاوره مدیریت تأثیرگذار است) و به‌کمک فضاهایی چون اینستاگرام مطرح شده‌اند.

واقعیت مشاوره مدیریت با آنچه در بعضی از صفحه‌های مجازی می‌بینید، متفاوت است. یک مشاور مدیریت مثل کاتلیزور برای شماست. به کمک یک مشاور حرفه‌ای، به جای اینکه مسیرتان را با آزمون و خطا پیدا کنید، از همان ابتدا راه درست را می‌روید و حتی اگر میان‌بری وجود داشته باشد، آن را می‌بینید. پس اگر تاکنون تجربه خوبی از مراکز مشاوره مدیریت نداشته‌اید، با همکاران ما در مرکز مدیریت کاربردی ایران تماس بگیرید. آن‌ها راهنمایی‌های لازم درباره مشاوره مدیریت را به شما ارائه می‌دهند.

اگر می خواهید به صورت حرفه ای تیم سازی کنید و تیم با انگیزه ای داشته باشید، سیستم کنترلی اصولی طراحی کنید و عملکرد کارمندانتان را ارزیابی کنید، بهترین ها را در سازمانتان استخدام کنید و … می‌توانید در «دوره آنلاین مدیریت » ثبت نام کنید.

دوره آنلاین مدیریت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانلود رایگان کتاب

بزرگترین اشتباه مدیران
کتاب تا 5 دقیقه دیگر در ایمیل شما خواهد بود
کتاب را برایم ارسال کن
کتاب
close-link

دانلود رایگان کتاب

بازخورد موثر مدیریتی
کتاب تا 5 دقیقه دیگر در ایمیل شما خواهد بود
کتاب را برایم ارسال کن
feedback
close-link