یکی از مسائل مهم و حیاتی برای سرپرستان شناخت مدیر خود و نیازهای کاری او می باشد، به هر ترتیب شما بعد از سرپرست شدن باید زیر نظر یک مدیر فعالیت نمایید. مدیران معمولا استراتژی های کلان شرکت را به زبان گروه و واحد تحت مدیریتش ترجمه و دستورالعملهای کاری را صادر می نماید. سپس نظارت بر اجرای صحیح آنها را دنبال نموده و کنترل می کند.
در امر نظارت و کنترل، مدیران تیپ های شخصیتی و کاری مختلفی دارند در این میان اغلب مدیران از سرپرست خود انتظار دارند تمامی دستورات و دستورالعمل های او را به نحو احسن انجام داده و نتیجه را گزارش نماید. و دیگر علاقه ای به دخالت در امور نداشته و مشتاق هم نیست که شما برای هر کاری از او سوال نمایید همین که امور محوله را بصورت عالی به سرانجام برسانید و گزارش بدهید برایش کافی و استقلال رای شما در انجام امور محوله برایش مهم خواهد بود. طبیعی است که شما اگر این شناخت را از مدیر خود نداشته باشید و برعکس عمل نمایید، با سوالات لحظه به لحظه او را نگران و کلافه کرده و این امر را القا خواهید کرد که فردی ناتوان هستید و نیاز به کمک لحظه ای برای انجام امور دارید. بنابراین مدیر از ترس اینکه مبادا از شما اشتباهی سر بزند مجبور خواهد بود که در تمامی مراحل کاری حضور داشته و کنترل خود را شدیدتر نماید در این میان موقعیت شما روز به روز رو به ضعف خواهد گذاشت و در نهایت شاید مدیر مجبور به جابجایی شما شود.
اما مدیران دیگری نیز هستند که علاقمندند از تمامی مراحل اجرای کار مطلع بوده و حتی نحوه انجام جزییات کار را نیز بدانند. و شما باید گزارش لحظه به لحظه داده و ترتیب و نحوه انجام امور را با هماهنگی با ایشان تعیین و به اجرا درآورید. در اینجا نیز شما باید این موقعیت را شناسایی نموده و همانطور که او می خواهد عمل نمایید اگر برعکس عمل کنید این حس را در مدیر القا خواهید کرد که شما فردی نافرمان هستید و به تصمیمات و نظرات او اهمیتی نمی دهید و حتی برخی مواقع حس اینکه “من میخواهم زیر پای مدیرم را خالی کنم” را القا نموده و طبیعتا مدیر به مخالفت برخواهد خواست و به آرامی نقش شما را کمرنگ تر نموده و در نهایت شما را حذف و جابجا خواهد نمود.
ببینید در بالا دو تیپ مدیر با رفتارهای کاری کاملا عکس هم مثال زده شد و به همین سادگی در اثر عدم شناخت مدیر خود با اینکه هیچ قصد بدی ندارید و فردی توانمند نیز هستید از اولین پله پیشرفت به پایین سقوط خواهید کرد. سوالات اینچنینی آیا این سزاوار شمابود؟ آیا مقصر مدیرتان است؟ مشکل از سازمان است؟ و … ذهن شما را اشغال خواهند کرد و شاید نتیجه ای هم نگیرید. اما بدانید که تمامی این مشکلات به خود شما بر می گردد. شما نتوانسته اید شناخت صحیحی از مدیر و دستورالعملهای کاری او به دست بیاورید.پس قبل از هرکاری نیازهای کاری مدیر خود را بشناسید.
تیپ های شخصیتی و کاری مدیران متفاوت است و هرکدام از این تیپ ها مزایا و معایب خود را دارند و نمی توان گفت که کدام تیپ خوب و کدام تیپ بد است. بلکه به دلیل اینکه مدیریت ترکیبی از علم و هنر است که با شخصیت فرد ترکیب شده و به ظهور می رسد و شخصیت انسان ها نیز متفاوت است، تیپ های کاری مدیران نیز متفاوت می شود. هرچند که در نهایت خروجی کار این مدیران ممکن است هیچ تفاوتی ننماید ولی نحوه انجام متفاوت خواهد بود. و شما به عنوان سرپرست، بخشی از فرایند تکمیل کار می باشید بنابراین شما باید شناخت خوبی از تیپ کاری داشته باشید. تا نقشی تاثیرگذار و پایدار داشته باشید.
بسیاری از مدیران در ابتدای کار تمام نیازمندهای کاری و اصول کنترلی خود را به شما گفته و میخواهند که شما آنگونه فعالیت نمایید. همچنین در فرایند کاری شناخت بیشتری به شما می دهند لذا در اینجا کار زیاد سخت نخواهد بود و کافی است که شما بر اساس خواسته های ایشان فعالیت نمایید. اما برخی دیگر معمولا رویه خاصی را مشخص نمی نمایند که در اینجا کار کمی سخت تر است و باید شما برای شناخت مدیر با او مشورت نموده و سوالاتی را که بتواند اصول مورد نظر مدیر را در این زمینه شناسایی کند مطرح نمایید. مثلا وقتی اموری به شما محول شده است از مدیر خود بخواهید که نحوه گزارش دهی و کنترل را به شما بگوید تا شما همانطور عمل نمایید. و اینکه چه نوع گزارشاتی برایش اهمیت دارد؟ آیا مایل است او را از تمامی جزییات مطلع نمایید و یا فقط موارد خاصی مد نظر اوست؟ محدوده تصمیم گیری شما تا کجاست؟ تصمیم در چه مواردی را باید با ایشان در میان بگذارید؟ گزارش با جزییات را مایل است داشته باشد یا خیر؟ مایل به دریافت گزارشات کتبی است یا شفاهی؟
با این گفتگو های ساده و سوالات اینچنینی به راحتی می توانید تیپ کاری او را شناسایی نمایید و بعد از مدتی شما دیگر به صورت اتوماتیک بر اساس خواسته های او کار خواهید نمود. بدون اینکه حتی به مشورت نیاز داشته باشید به سادگی تشخیص خواهید داد که چه کاری را باید با ایشان در میان بگذارید و چه کاری را انجام و فقط گزارش نمایید.
دوستان و همراهان عزیز این نکته یکی از موارد بسیار حیاتی برای شماست پس به راحتی از آن نگذرید و این موضوع را جدی بگیرید مدیر شما می تواند توان شما را در سازمان به نمایش بگذارد و یا اینکه شما را ناخواسته سرکوب کند. این بستگی به شما دارد که کدام را انتخاب نمایید.
جناب دکامی چطور می تونیم برای برگزاری کلاس اصول سرپرستی اقدام کنیم؟
و اینکه مطالب در چه سطحیه؟
دوست عزیز از قسمت تماس با من برای هماهنگی می تونید تماس برقرار کنید
مطالب این دوره کاملا کاربردی و منطبق بر واقعیات موجود در صنعت ما بوده، مطالب و روشهایی که قبلا تست شده و نتیجه بخش بوده اند از کتاب یا جزوه خاصی اطلاعات برداشته نشده اند که نتوان آنها را به کار برد
با سلام خدمت شما دوست عزیز .
در صورت تمایل یه سری به وبلاگ من بزنین و اگه مایل بودین تبادل لینک داشته باشیم ؟
منتظر جواب شما دوست عزیز هستم .
با تشکر.
مشکلی نیست دوست عزیز می توانیم تبادل لینک داشته باشیم
slm , matalebeton kheili khobe ama moteasefane nemishe saveshon kard man ye perojeh dashtam dar bare osol sarparasti , mikhasam az mataleb shoma estefade konam , albate ba zekre manba , ama natonesam save begiram , age ejaze estefade az maghalateton ro midadid fek mikonam komak khobi baraye daneshjoyan bood
ba tashakor
متاسفانه کپی برداری بدون ذکر منبع زیاد انجام میشه با یه جستجو در نت میتوان سایتهای بسیاری دید که مقالات من رو بدون ذکر منبع منتشر کردن دوستانی که نیاز دارند میتونند خودشون مطالب رو تایپ کنند اما کپی برداران حوصله اینکار رو ندارن
باسلام خدمت شما من نیاز به یک تحقیق فوری در مورد این که اموزش سرپرست در خارج از کشور برعهده چه کسی می باشد دارم اگه لطف کنید بهمون برسونید ممنون میشم با تشکر